MijenZorg

 

De naam MIJenZORG hoor ik voor het eerst in het liedje van Kinderen voor Kinderen dat gaat over een treinreis die kinderen brengt naar hun eindbestemming, MIJenZORG, de plek van hun dromen.

Wat is er zo belangrijk aan dromen?

 

Ooit deelde een kind deze droom met mij:

“Ik werd op een nacht wakker en ik zag allemaal kleuren. En ik zag ze niet alleen, ik hoorde ze, rook ze, proefde en voelde ze. Ja, ik WAS die kleuren.”

Verwonderd over de intensiteit van deze ervaring vroeg ik dit kind of het deze droom wilde tekenen. Waarop het antwoordde:

“Nee, beter niet, dan gaat het uit mijn geest”.

 

Wat biedt deze website? 

Hier wordt de vraag onderzocht wat een kind als potentieel meekrijgt bij zijn geboorte. En wat dat betekent: voor kind én opvoeder.
Kant en klare oplossingen vindt je hier niet, wel overwegingen en richtingaanwijzers die te gebruiken zijn bij zelfonderzoek. In de rubriek Tzolkin Penta en Design Penta lees je daar meer over.
Een verandering van perspectief kan voor een verrassende wending in het leven zorgen. MIJenZORG reikt wat dat betreft stof aan tot onderzoek en overpeinzing. Daarover meer bij Gezinsdynamiek.
Onder de titel: ‘Uit de schaduw, in ’t licht’ staat bij de rubriek Kunst & Projecten een serie portretten van mensen met een creatief talent die met een project of kunstwerk bijdragen aan een perspectief verandering.
In de rubriek ‘Loes Schrijft’ staat iets over haar achtergrond en inspiratie tot schrijven.