Een waargebeurd verhaal

 

 

 

Als mijn vader aan het eind van zijn leven komt – hij is dan 93 jaar – en er geen uitzicht meer is op genezing, bel ik een hospice met de vraag of hij daar zijn laatste weken kan verblijven, en zo gebeurt.

Op een dag word ik gebeld door mijn broer die vertelt dat het moment van vertrek naderbij komt. We wisselen de waakdienst af. Het is de eerste keer dat ik dit van dichtbij meemaak en voel nog een lichte terughoudendheid. Waar ben ik nog bang voor?

Dan breekt de ochtend aan. Als ik in het keukentje koffie maak, voel ik dat “iets” mijn aandacht trekt. Ik kijk om en in een flits besef ik dat mijn vader op het punt staat om te vertrekken. Vlug roep ik mijn zus en even later staan we tegenover elkaar bij zijn bed.

Dan zie ik plots aan het voeteneind een goudgele bal van licht. Via zijn stuitje rolt het warme gele licht als een bal door zijn romp om vervolgens via de kruin zijn lichaam te verlaten. Op dat moment wordt de kamer vervult van een onwaarschijnlijk helder wit licht.

Het vult alle hoeken gaatjes. Aan de overkant van het bed zie ik een stalend licht in de ogen van mijn zus. In mij is het stil en warm; ik blijf achter met een gevoel van vrede. Mijn vader heeft zijn leven hier op aarde voltooid.

 

De nieuwe Aarde.

In het handboek voor de Nieuwe Aarde van Jan Pieter Schreur staat:

“Alle energie stroomt op een bepaalde manier. Dit vind je terug in het kleinste molecuul en in het grootste sterrenstelsel. De manier waarop alles beweegt en hoe energie stroomt noemen we liefde”.

My Stroke of Insight.

Als Jill Bolte Taylor –  hersenwetenschapper – op 37 jarige leeftijd zelf een hersenbloeding krijgt, schrijft ze daar na haar herstel een boek over: My Stroke of Insight.  Ze beschrijft de ervaring hoe door het uitvallen van een groot aantal functies die door de linkerhelft van het brein aangestuurd worden,  haar denken stilvalt. 

Zij ervaart haar lichaam als moleculen en energie die overvloeien in de omgeving. Hoe ze uiteindelijk herstelt vertelt ze in een TED talk.

Ria Schopman neemt deze impressie op in haar lezing: “Op zoek naar antwoorden: via het spirituele pad of de digitale snelweg? 

Lezing

TAI  CHI

In een kort filmfragment laat Jeff Crab van het EAST Instituut zien hoe we door het beoefenen van Tai Chi gebruik kunnen maken van die energiestromen.